Your health Almere

Fillers: waar worden ze van gemaakt?

Geplaatst op

Een fillerbehandeling is een manier om bepaalde plekken in het gezicht meer volume te geven. Er zijn verschillende soorten fillers die in de loop der tijd door het lichaam worden afgebroken. Wanneer je een fillerbehandeling in Amsterdam zult ondergaan, kun je je hieronder inlezen over de verschillende soorten fillers.

Fillers van polymelkzuur

Fillers van polymelkzuur stimuleren de natuurlijke collageenproductie van je huid. Hierdoor herstelt de huidstructuur en krijgt je gezicht meer volume die het verloren is als gevolg van ouder worden. Een behandeling met polymelkzuur wordt meerdere keren herhaald om de paar weken, wat zorgt voor een optimaal effect.

Fillers van hydroxylapatiet

Hydroxylapatiet is een mineraal. Bij de fillerbehandeling wordt de gel van dit mineraal als vulling gebruikt. Het voordeel van deze gel is dat het vanzelf wordt vervangen door lichaamscellen, wat de productie van lichaamseigen collageen stimuleert. Het lichaam heeft ongeveer 12 maanden nodig om de hydroxylapatiet op natuurlijke wijze de verwijderen.

Fillers van hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die voorkomt in onder andere je huid, wat ervoor zorgt dat een allergische reactie niet tot nauwelijks voorkomt. Dit maakt het een zeer veilige stof om mee te werken. Deze stof brengt volume terug op plekken waar je veel rimpels hebt. Hyaluronzuur staat er bekend om dat het de huid opvult en verstevigt en water aantrekt. Deze filler wordt binnen 6 tot 12 maanden door het lichaam afgebroken op een natuurlijke wijze. Fillers van hyaluronzuur zijn er in verschillende diktes. De arts kan daardoor voor elke behandeling een dikte kiezen die voor het gewenste resultaat zal zorgen.

Het verschil

Het grootste verschil tussen deze fillers is dat hydroxylapatiet- en polymelkzuurfillers de lichaamseigen collageenproductie stimuleren. Fillers op basis van hyaluronzuur zorgen alleen voor opvulling van de huid.

Geen permanente fillers

Jouw arts kan je het beste adviseren over welke soort filler het beste bij jouw huid past. Gebruik in ieder geval nooit permanente fillers; deze zijn ook verboden in Nederland omdat ze voor veel (huid)problemen kunnen zorgen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden